Параграф22 Weekly

§22 Новини

Пеевски управлява прокуратурата чрез Цацаров и ВСС

Делян Пеевски управлява прокуратурата чрез огромното си влияние във Висшия съдебен съвет и чрез главния прокурор Сотир Цацаров, заяви Цветан Цветанов в телевизионен ефир.


"Проверете колко срещи са направени между Пеевски, Цацаров и Сарафов (зам.-главният прокурор - бел. ред.) по време на изборите за членове на ВСС и ще си отговорите на въпроса кой управлява държавата", каза бившият вътрешен министър.


По думите на зам.-председателя на ГЕРБ, когато преди няколко месеца Делян Пеевски го предупреди от парламентарната трибуна, че ще си има проблеми с прокуратурата и данъчните, това се случило 20 дни по-късно. Това, което се прави на президента, на нашия лидер - това е пример за употреба на всички държавни институции за една определена цел", добави Цветанов. Той настоя да отговори на зам.-главния прокурор, когото неколкократно нарече "Боби Сарафов" заради твърдението му, че Цветанов не е свещена крава за прокуратурата.


Според Цветанов никога по никакъв повод не е правил това, в което го обвиняват, а в същото време нямало действия на прокуратурата по аферата "Хохегер", в която беше замесена Моника Станишева.


"Боби Сарафов трябва да има предвид, че това което говори, разкрива, че е гузен. Искам да попитам има ли свещени крави? В прокуратурата се говори, че Цацаров е прикрил сигнал срещу Сарафов за престъпление, в което може и самият той да е участвал, скрита е тази преписка, може би с това е свързан този растеж на Боби Сарафов в прокуратурата", добави Цветанов, но отказа да посочи подробности.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във