Параграф22 Daily

§22 Новини

Пенсионери мятат пари и злато през балконите

Възрастно семейство от град Мартен, област Русе, стана поредната жертва на телефонни измамници, след като дало на престъпниците 13 000 лева. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

На домашния телефон на възрастните мъж и жена се обадил мним полицай, който обяснил, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и е необходимо съдействие. След това се обадил и псевдодоктор, който казал, че техен близък е опериран и трябва да заплати сумата от 54 000 лева, отправил и заплахи към семейството. Така мъжът и жената предали 13 000 лева.

Според отчета на областната дирекция на МВР за първите шест месеца на тази година в Русенско са регистрирани 12 телефонни измами на стойност 88 000 лева. Анализът на полицията показва, че броят на този вид престъпление в Русенско намалява, тъй като за същия период на 2018 г. били регистрирани 18 случая за 151 724 лева.

Жена от Каварна е дала на мним полицай златни и сребърни накити, 6000 лева,300 турски лири и 100 евро, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.
Потърпевшата /68 г./ е разговаряла по телефона с непознат мъж, който се представил за служител на МВР и я убедил да му предаде ценностите, за да ги съхранява. Жената предала парите и накитите пред входа на жилището си.

Преди дни полицията съобщи за друга възрастна жена от Каварна, пострадала по същата схема. Мним служител на МВР също й поискал наличните пари да ги "съхранява" и тя му предала 6800 лева на среща в градския парк. Полицията издирва в досъдебни производства измамниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във