Параграф22 Daily

§22 Новини

Пентагонът организира състезание за хакери

Американското правителство прикани хакери да се опитат да проникнат в системите на Пентагона. Първата по рода си програма цели да провери сигурността на военните компютърни мрежи и се нарича „Хакни Пентагона” или "Hack the Pentagon", а опитни хакери са поканени да опитат да разбият уебсайтовете на военното министерство, съобщават ог АФП и „Индипендънт”, цитирани от БГНЕС.

Идеята за инициативата е взета от големите технологични компании, които редовно проверяват доколко са сигурни мрежите им, като организират състезания с материални награди за хакери. „Сигурен съм, че тази инициатива ще повиши сигурността ни”, заяви американският министър на отбраната Аштън Картър.

Очаква се хиляди квалифицирани участници да се включат в надпреварата да разбият компютърната отбрана на Пентагона. Детайлите и правилата за участие все още се уточняват, но вероятно също ще включват парични награди, допълниха от отбранителното ведомство. Хакерите трябва да са американски граждани, а заедно с това да се регистрират и да преминат през проверка на самоличността им.

След това уменията им ще бъдат проверени върху някоя от публично-достъпните услуги на Пентагона.

По-важни мрежи, както и отговарящи за оръжия програми няма да бъдат включвани в състезанието... поне първоначално, твърдят от Пентагона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във