Параграф22 Daily

§22 Новини

Пет цели пред правосъдният министър Зарков, Шенген е една от тях

Приоритетите на Министерството на правосъдието са реалистични и необходими, заяви по време на пресконференция служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Правосъдното министерство си е поставило пет цели за изпълнение. От особена важност са законите по Националния план за възстановяване и устойчивост. "Трябва да се знае, че България се е ангажирала много от тях да бъдат приети до края на тази година. Парламентът ще бъде конституиран през октомври и няма да има много време. Нашата работа е да подготвим нещата така, че политическите сътресения да не се отразят на темпото по изпълнение на плана”, заяви Зарков.

Изменения в Закона за съдебната власт също са приоритет. "Днес влизат в сила последните изменения в този закон. С тях на европейските делегирани прокурори се предоставя администрация. Така, те ще могат да работят независимо. В качеството си на народен представител имах честта да подпомагам процеса. Сега е важно да започнем ефективната реализация на закона”, каза министърът.

Останалите цели на новото ръководство на министерството са строеж на нов затвор, създаване на Съвет за криминологически изследвания към Министерството на правосъдието и приемането ни в Шенген.

Facebook logo
Бъдете с нас и във