Параграф22 Weekly

§22 Новини

Пет години затвор за пияния шофьор Иван Гочев

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Иван Гочев, 38 г. на пет години лишаване от свобода при първоначален общ режим, съобщиха от пресцентъра на съда. Гочев беше лишен от право да управлява МПС за срок от осем години.


Той беше признат за виновен в това, че на 21.10.2012 г. в землището на с.Певците, при управление на МПС л.а "Ауди" в пияно състояние с 3.33 промила, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на съпругата си Нина Гочева, настъпила на 28.10.2012 г.


На 21.10.2012 г. преди обед в с. Певците Гочев консумирал значително количество алкохол. Около 12 часа двамата със съпругата му решили да се разходят с колата извън пределите на населеното място. Управлявайки автомобила, на няколкостотин метра от селото, Гочев поради наличието на изпития алкохол, изгубил контрол върху автомобила. Колата се отклонила от пътното платно и навлязла в тревната площ. Последвал челен сблъсък с издадена неравност от терена. Вследствие на него Нина Гочева, която била без поставен предпазен колан, с главата си се блъснала в предното стъкло. От удара се счупил черепът й и част от горните й ребра. Автомобилът се преобърнал и Гочева изпаднала от колата, като била притисната от преобръщащия се автомобил. Била откарана в болница в изключително тежко състояние, където починала на 28.10.2012 г.


Пристигналите на място полицейски служители констатирали нетрезвото състояние на Гочев. Била му направена кръвна проба, която отчела 3,33 промила.


Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във