Параграф22 Weekly

§22 Новини

Пет години затвор за пране на пари и незаконни залагания в САЩ

Жителят на американския щат Ню-Джерси - украинецът Александър Голубчик, получи 5 години затвор ефективно по обвинение в пране на пари, изнудване и незаконни залагания, съобщава задокеанският вестник The New York Daily News. Първоначално Голубчик е бил заплашен от затвор с по-дълъг срок, но по-късно е сключил сделка със следствието, която уж му гарантирала лишаване от свобода между 21 и 27 месеца. Въпреки тази сделка, съдът постановил друг - два пъти по-дълъг срок, отбелязва вестникът.


Голубчик е осъден за участие в международна престъпна групировка, един от лидерите на която, според федералните прокурори в САЩ, е Алимжан Тохтахунов, който в момента живее в Москва.


По версията на следствието, групировката се е занимавала с незаконен хазарт, с пране на пари и с изнудване. Става дума за приемане на залози върху футболни мачове от националните първенства на страни като Испания, Италия и Германия, както и на баскетболни мачове от НБА, се отбелязва още в обвинителния акт.


"Дойдох в тази страна за да подобря живота на моето семейство. Срамувам се от това , което правих", заявил в съда Голубчик, който е роден в Украйна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във