Параграф22 Daily

§22 Новини

Пет контрабандни пистолета задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митническите служители от Териториална дирекция Южна морска откриха 5 пистолета, захванати с колана на панталона на мъж- турски гражданин. Той е пристигнал на МП Капитан Андреево с  товарен автомобил, с турска регистрация на 30.08.2019 г.,  в късния следобед, пътуващ от Турция през България за Германия. Пред българските митнически служители е  представил редовни документи за превозваната стока. Служител на ТД Южна морска  селектира  автомобила за щателна митническа проверка. По време на проверката, при личен преглед на шофьора, митническите служители откриват,  на кръста му, захванати с колана на панталона, пет пистолета Zoraki M 906. При първоначалния оглед се установява, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони.

Контрабандно пренасяните пистолети са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

4 газови пистолета и 95 патрона за тях, както и въздушна пушка, укрити в личния багаж на пътници, са открити на МП Капитан Андреево през месец август при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция  леки автомобили. Контрабандните пистолети и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

По случаите са образувани административно наказателни производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във