Параграф22 Daily

§22 Новини

Пет милиона лева за облекло и обувки за служителите на "Гранична полиция"

Около пет милиона лева ще бъдат осигурени тази година за облекло и обувки за служителите на "Гранична полиция", съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол, сочи БТА.

Тя посочи, че през 2015 г. допълнително е поискала финансиране заради нуждата от униформи и то е било осигурено в размер на пет милиона лева, от които тогава два са били предназначени за "Гранична полиция". От 2015 г. досега за нуждите на дирекцията са били предоставяни три пъти облекла и обувки, добави министър Бъчварова. Тя посочи, че през настоящата година предстои обявяване на процедури за сключване на седем рамкови споразумения по Закона за обществените поръчки.
Министър Бъчварова заяви, че е изискала подробна справка за условията в постовете и осигуреното им отопление и добави, че всички гранични полицейски управления са снабдени с палатки, фургони и кабини.

Към момента са обявени две обществени поръчки за ремонт на цялата автомобилна техника и доставка на резервни части и консумативи. Търсят се възможности да се осигурят по-добри условия за квартируване на командированите, посочи министърът.

Моята оценка е, че служителите на границата си вършат адекватно работата, каза Румяна Бъчварова. По думите й битовите проблеми им създават трудности, но не им създават непреодолими пречки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във