Параграф22 Daily

§22 Новини

Пета Районна пожарна служба е с обновена сграда за 80 000 лева

Директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов участва в освещаването на обновената сградата на Пета РСПБЗН. Ремонтът приключва успешно благодарение на отпуснатите от МВР средства от 80 000 лева, но и благодарение на вашия ентусиазъм, заяви още главен комисар Николов. Извършен е ремонт на покрива, сменена е дограмата, пребоядисана е фасадата на сградата, осъществени са дейности по присъединяване на сградата към мрежата на Топлофикация София.

Той благодари сърдечно на колегите си за положения от тях доброволен труд и ги увери, че ръководството на главната дирекция ще продължи да прави всичко възможно за подобряване условията на труд на пожарникарите. Възхитен съм от личната ви ангажираност, с вашето участие средствата, отпуснати от министерството за ремонта, добиха висока принадена стойност, заедно постигнахме голям успех, посочи в краткото си обръщение към пожарникарите министър Младен Маринов. Той допълни, че и занапред ръководството на МВР ще продължи да използва ефективно средствата, с които разполага, за подобряване на материалната база.

Сградата на Пета РСПБЗН е построена през 50-те години на миналия век, като през годините са извършвани незначителни ремонтни дейности. В тази служба работят 75 пожарникари, които обслужват населението и територията на два столични района – Слатина и Подуяне. Те се грижат за сигурността на повече от 160 000 столичани и осигуряват пожарната безопасност на площ от 2500 хектара. Тази територията се характеризира с огромно многообразие на обекти – производствени и складови бази, търговски центрове, административни сгради, болнични и учебни заведения, високи жилищни и обществени сгради, многофункционални спортни зали и съоръжения - Арена Армеец, Асикс Арена, Зала Универсиада и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във