Параграф22 Daily

§22 Новини

Петима обвинени за набиране на жени с цел проституция

На 21 август 2015 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за трафик на хора с цел предлагане на сексуални услуги на територията на България и Холандия. Те са задържани при специализирана операция на ГДБОП и отдел „Следствен“ на Специализирана прокуратура под ръководството и надзора на прокурор от Специализирана прокуратура. Обявен за общодържавно издирване е и шести участник в престъпната група.

Обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Валери Видолов  и участниците Донка Камбурова, Петя Василева, Петър Андонов и Илияна Видолова (за престъпления по чл. 321 и чл. 159г от НК). Предстои повдигане на обвинения и на Мартин Великов, който до момента е в неизвестност.

Двама от групата се разследват за трафик на жени с цел сексуални услуги и в Холандия. По случая е създаден и работи съвместен екип на холандската прокуратура и на българската Специализирана прокуратура.

Според събраните до момента доказателства в България групата е действала от септември 2013 г., като е набирала момичета за предоставяне на сексуални услуги в нощен бар „Интрига“ и в къща в Приморско.  През летните месеци обвинените Донка Камбурова и Петя Василева работели като управителки на нощен бар „Интрига“ в Приморско, а извън летния сезон управлявали бар „Ейнджълс“ в София. Ръководителят на групата Валери Видолов пък бил собственик на фирмата, стопанисваща двете нощни заведения.

На 23 август 2015 г. Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Валери Видолов и Петър Андонов, Донка Камбурова и Петя Василева са под  „Домашен арест“. На Илиана Видолова е наложена  мярка „Парична гаранция“ от 3000 лв. Мартин Великов се издирва.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във