Параграф22 Daily

§22 Новини

Петте най-опасни кръстовища в Пловдив

На фона на широко обсъжданите промени в Закона за движение по пътищата пловдивчани определиха кое според тях е кръстовището, на което най-често има катастрофи.
На пето място жителите на града под тепетата класираха булевард "Цариградско шосе", съобщи БНТ-Пловдив. На четвърта позиция е кръстовището при Духовната семинари.

Трето по концентрация на ПТП-та се оказва Кукленско шосе. Точно там преди три дни загина 26-годишен моторист. Участъкът е един от любимите за провеждане на незаконни автогонки. Основната причина за катастрофите е арогантността на пътя, според Пътна полиция. “Отнемане на предимство на водачите на транспортни средства на пешеходци и отнемане на предимство, тоест неспазване на знаци и светофари от водачите”, обясни Ботьо Гергинов – инспектор „Пътна полиция” – Пловдив.

На второ място е кръстовището на Сточна гара.

Според пловдивчани най-опасно продължава да бъде колелото на панаира между булевардите “Цар Борис III Обединител” и “България”. След построяването на новото кръгово кръстовище на Водната палата – километър преди него, потокът от автомобили още повече се сгъсти.

За да си спестят излишни главоболия, шофьорите трябва да спазват дистанцията и въведените ограничения, съветват пътните полицаи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във