Параграф22 Daily

§22 Новини

Пиян американски военен удари шамар на дете в Сливен

Пиян американец от международния контингент на полигон „Ново село” е ударил шамар на дете в Сливен. То му се подиграло как борави с мобилен телефон. Говорителят на ОДМВР в Сливен Първолета Мандинска обясни пред БТА, че инцидентът е станал следобед в центъра на града, близо до Пето среднообразователно училище  "Пейо Яворов".

Група военни от полигона, които имали свободен ден от учението, което се провежда там, се разхождали, когато в района между сградата на общината и училището били заговорени от деца, чули английска реч, съобщават от полицията, цитирани от Дарик. По време на разговора единият от военните, който бил в нетрезво състояние, поискал от едното от децата мобилния му телефон. Опитал се да проведе разговор, но не успял да се справи с менюто на GSM-а и децата му се присмели. Това ядосало военния и той ударил шамар на едно от тях.

Свидетел на инцидента станал служител на Общинска охрана, който веднага алармирал полицията. Пристигналите служители на реда прибрали военния, който е американски гражданин. В управлението били повикани родителите на удареното дете, които, след като военният се извинил, отказали да повдигнат обвинение.

Провинилият се военен е предаден на прекия си командир и на военна полиция, уточняват от Областната дирекция на МВР в Сливен.  "Дали мъжът ще бъде наказан ще решават неговите началници във военния полигон "Ново село", каза Първолета Мандинска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във