Параграф22 Daily

§22 Новини

Пиян без книжка с кола без номера троши имот, собствениците припадат

Пиян шофьор е подкарал кола без номера и се е забил в двор в монтанското село Горно Озирово, съобщава tribali.info. Малко след 2 часа в събота срещу неделя шум от силен удар събудил половината жители на балканското селце. Хората наскачали и когато излезли на улицата, видели, че бял джип е минал през оградата и е спрял в двора на Ангелина и Андро Петрови.

Когато отишли в имота на възрастните хора, съседите намерили в градината стопаните припаднали. 81-годишната Ангелина и 85-годишният Андро се събудили от силния удар и когато излезли да видят какво се е случило, от шока се свлекли до катастрофиралата кола. И двамата са категорични, че белият „Нисан“ е бил управляван от техния съселянин Мирко.

Пристигнали полицаи от Вършец и заварили на мястото на катастрофата автомобил без регистрационни табели, а от шофьора нямало и следа. Свидетели на катастрофата обаче казали на ченгетата, че „Нисан“-ът е бил управляван от 26-годишния им съселянин Мирослав Иванов Антонов.

Патрулът веднага отишъл в дома на Мирко, където го намерили да се крие и го арестували. Пробата с дрегер отчела 2.14 промила алкохол в издишания въздух.

Допълнителна проверка показала, че пияният мъж няма шофьорска книжка, а катастрофиралият автомобил никога не е имал номера. Според хора от селото, тази кола се управлява в това състояние повече от година и това не е единственият инцидент с нея. Публична тайна е, че семейството на Мирко е близко със своя съселянин д-р Георги Езекиев, който се грижел да нямат проблеми с полицията. Хората от селото твърдят, че известният онкохирург е в приятелски отношения с шефа на полицията във Вършец и това давало кураж на неговите близки да карат белия автомобил без регистрационни табели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във