Параграф22 Daily

§22 Новини

Пиян български студент простреля четирима азери в Одеса

Между две групи студенти от Одеския национален университет е избухнал скандал преди два дни и, според органите на реда, българин е бил нападнат и бит от азери. В резултат на стълкновението четирима чужденци са с огнестрелни рани, съобщава украинското издание 368.media, позовавайки се на източник от местната милиция. По думите му, инцидентът е станал на 1 май на площад "Лев Толстой". Служителят на реда заявил, че пияни студенти от Одеския национален институт "И. Мечников" са решили да изяснят помежду си кой е по-як.

"Набиха българина, а когато той побягна, азербайджанците започнаха да го преследват. В резултат на гонката чужденецът извади пистолет и стреля няколко пъти по нападателите", пояснил още източникът.

Един от азербайджанците е получил огнестрелна рана в корема, друг - в рамото, а трети - в бедрото. Освен това, още един нападател има разкъсване на ръката. Източникът подчертава, че стрелецът е гърмял с боен ПМ (пистолет "Макаров" - б.р.) със заглушител, последният все още не е открит.

Българинът бил пренесъл оръжието нелегално през граница. При разпита му в милицията той заявил, че то му е било нужно за самозащита, тъй като е слушал за множество нападения в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във