Параграф22 Daily

§22 Новини

Пиян мъж от Сливница задигнал такси, предложил 5000 лв. на полицаите

Сигнал за кражбата на таксито е подаден в пазарджишката дирекция от полицията в София. Според говорителя на дирекцията в Пазарджик Мирослав Стоянов, клиентът от Сливница си наел такси марка Фолксваген "Кади" от столицата, за да го закара до Велинград. По пътя шофьорът спрял на бензиностанция да зареди гориво. Когато отишъл да плаща клиентът му се преместил зад волана, запалил колата и потеглил към Велинград.

Веднага след сигнала от столичната полиция униформените в Пазарджик завардили магистралата и всички подходи към курортния град. В дефилето към Велинград те задържали мъжа от Сливница.  Оказало се, че това е 28-годишен мъж от града. Той се опитал да им предложи подкуп в размер на 5 000 лв., но служителите на реда го арестували. На място е пристигнала и дежурна група от управлението във Велинград, която под ръководството на разследващ полицай е извършила оглед на местопроизшествието.

Проверката с дрегер показала 1,39 промила алкохол в дъха на водача, който се оказал и криминално проявен. Той е задържан за 24 часа в районното управление на полицията във Велинград. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във