Параграф22 Daily

§22 Новини

Пиян санданчанин открадна колата на съсед, за да отиде на бар

Присъда три месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок постанови съдия Иван Филчев в Районен съд - Сандански на Никола Балтов за двойно нарушение на закона, съобщава struma.bg.


В съдебната зала Балтов бе признат за виновен за кражба на лек автомобил "Пежо", собственост на съседа му Петър Георгиев. Апашът откраднал колата след употреба на алкохол. По време на проверка, извършена от дежурните полицаи от РУП - Сандански, при поискване на документите на колата и личните документи на Балтов е установено, че талонът на автомобила не е у него, а дрегерът отчел 2,37 промила алкохол в кръвта му.


За шофиране след употреба на алкохол Никола Балтов е наказан с лишаване от право да управлява МПС за срок една година. Наложената присъда и наказанието с лишаване от право да управлява МПС не подлежат на обжалване, а влизат в сила в деня на произнасянето. По време на делото стана известно, че Н. Балтов е подкарал автомобила на съседа си, без да го уведоми, за да отиде до пиано бар в центъра на Сандански.

Facebook logo
Бъдете с нас и във