Параграф22 Daily

§22 Новини

Пиян съпруг натика жена си в багажника

Млада жена била натикана в багажника на колата от побеснелия си съпруг и заплашвана, че ще се прости с живота си. Окръжният съд в Пазарджик задължи Иван Шопов да се въздържа от насилие спрямо половинката си Ваня, но дали това ще се случи, само времето ще покаже.Двамата са семейство от години и от брака си имат едно дете. Постепенно обаче отношенията помежду им охладнели и един ден Ваня стигнала до идеята да напусне мъжа си и да заживее самостоятелно. Това не се харесало на Иван, който решил да използва всички средства, за да я задържи при себе си, съобщава "Марица".

Напрежението помежду им ескалирало през април. Ваня вече си била легнала заедно с детето, когато мъжът влетял пиян в стаята. Измъкнал я насила от леглото и я помъкнал по стълбите към изхода на блока. Натикал я насила в багажника на семейната кола и поел в неизвестна за потърпевшата посока.

Спрял на бензиностанция в района на училище "Отец Паисий". Останал там известно време, след което отишъл с колата в района на моста "Атлантик". Извадил Ваня от багажника и започнал да я заплашва. Започнал да размахва два колана от камион и да я пита дали иска да я завърже за някое дърво в парка, за да я намерят на сутринта по пижама.Плачейки, Ваня започнала да му се моли да я върне вкъщи, за да види детето си. Иван в крайна сметка склонил и се прибрали.

На сутринта жената отишла подпухнала на работа и по съвет на близките си се оплакала в полицията. Ангажирала и адвокат, който завел дело по закона за защита от домашно насилие. Две съдебни инстанции задължиха Иван Шопов да не тормози съпругата си, както и да я доближава за срок от девет месеца. Мъжът ще плати и 200 лева глоба за извършеното.

Facebook logo
Бъдете с нас и във