Параграф22 Daily

§22 Новини

Пиян, ударил четири автомобила, е задържан по бързо производство

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава бързо производство за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10 март 2021 г., около 21,30 часа, е бил получен сигнал, че в Mловдив, водач на лек автомобил марка „Фолксваген“, е ударил последователно четири паркирани леки коли на ул. „Стамат Икономов“. На място са пристигнали полицейски екипи, които установили, че шофьорът е А.Л., на 25 г. - неправоспособен водач.  Той е бил тестван с техническо средство „Дрегер“, което е отчело 2,28 промила алкохол в издишания въздух. Пострадалите автомобили са три коли „Алфа Ромео“ и една "Пежо“.

Водачът  А.Л. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив се извършват активни действия по бързото производство – оглед на местопроизшествие, назначени са експертизи за нанесените материални щети, разпити на свидетели и др.  Предстои А.Л. да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст и съответно да бъде извършена преценка за налагане на мярка за неотклонение.

Бързото производство ще приключи в законноустановения срок. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във