Параграф22 Daily

§22 Новини

Пияни цигани вилняха на гарата в Горна Оряховица, на полицията не й пука

Пияни цигани са потрошили детския парк в района жп гарата в Горна Оряховица, алармираха местни жители. По думите им развеселената група празнувала раждането на дете на един от компанията, разказват медиите. След като се напили те започнали да вилнеят в района на парка и на самата гара. Обръщали и ритали контейнерите за смет, трошили стъклени бутилки и счупили рампа на жп управлението в железничарския град.

Таксиметров шофьор, заснел вандалските изпълнения и качил клип в интернет. Малко след това  ромите започнали да го заплашват, като му казали, че в багажника на едната от колите им имало мачете автомати Калашников и бомби. Заплашвани с насилие и саморазправа били и няколко момчета, които също станали свидетели и качили снимки в социалните мрежи.

Служител на БДЖ пък разказва че срещнал една групичка от 3-4 млади роми, които се държали арогантно, ругаели на висок глас, ритали контейнерите и отправяли обиди по адрес на минаващите край тях закъснели минувачи.

„Полицията нехае. Извършителите са известни и са се обаждали хора до полицията, но никакви мерки не са предприети срешу вандалите. ” възмущава се във фейсбук Лъчезар Любенов създател на неправителствената благотворителна организация „С вяра в доброто” и администратор на страницата „Добре дошли в Горна Оряховица”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във