Параграф22 Daily

§22 Новини

Пламен Бобоков: Целта на делата срещу мен е врагът на двата стълба на власт - Румен Радев

Бизнесменът Пламен Бобоков заяви днес на влизане в спецсъда, че целта на делата срещу него не е той, а президентът Румен Радев. "Не разбирате ли - целта е основният враг на двата стълба на власт", каза Бобоков, посочвайки държавния глава, предава КЛУБ Z.

По повод разпространената от прокуратурата поредна порция чатове вчера, в които Бобоков посочва на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов кандидати за дипломатически назначения, бизнесменът припомни, че МВнР е институцията, която предлага посланиците. "Това е гигантска манипулация. Хора, не позволявайте да ставате част от нея", обърна се той към журналистите. И каза още, че делото за боклука, от което стартираха неговите и на брат му проблеми с правосъдието, е измислено с единствена цел - да ги "закопчаят".

Бобоков буквално използва думите "дайте да го разгембим", говорейки за себе си.Като едър бизнесмен той се е срещал и комуникирал с много премиери, президенти и министри по цял свят, съобщи още собственикът на "Приста ойл". "Аз търгувам с масла, не с влияние", допълни Пламен Бобоков.

Днес той застава пред Апелативния специализиран съд, след като първо му беше наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 1 млн. лв., но според прокуратурата той не я е платил навреме. Първата инстанция - Специализираният съд, освободи Бобоков, заявайки, че именно това е подходящата мярка, но прокуратурата протестира решението и поиска постоянен арест. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във