Параграф22 Daily

§22 Новини

Пламен Бобоков определи като фарс делото срещу него

Подсъдимият бизнесмен Пламен Бобоков определи като фарс започналото срещу него дело за незаконно притежаване на археологически находки по време на първото заседание в Русенския Окръжен съд. Той е обвинен, че е държал в къщата си в Русе 50 железни върхове на стрели и копия на стойност 652 лева, сочи БНТ.

Защитата обаче смята, че в обвинителния акт има неясноти в обстоятелствената част. Затова настоява да бъде върнат на Окръжната прокуратура, да бъде отменена мярката подписка на Бобоков и искането за запор на имуществото му. Бизнесменът коментира, че вижда въпросните стрели за първи път и не изключва варианта те да са подхвърлени в дома му.

Днес, по време на разпоредително заседание, Окръжният съд в Русе реши делото да се води по общия ред. Адвокат Ина Лулчева поиска от съда да отмени обезпечението, което съставлява половината от имуществото на Бобоков. Аргументът на защитата бе, че стойността на намерените предмети е 652 лева, а имуществото – хиляди декари земя и десетки сгради.

Защитата на Бобоков заяви, че ако делото не бъде върнато или прекратено, тя ще потърси защита от Европейския съд за правата на човека.

Делото продължава на 12 април.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във