Параграф22 Daily

§22 Новини

Пламен Узунов е отново на разпит в Националното следствие

Секретарят на президента по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов е на разпит в Националното следствие. Една от причините за повторното разпитване е опит за унищожаване на единия от трите телефона, които Узунов е използвал през последните две години. "Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател при СО-СП с цел предоставяне на правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони", съобщиха разследващите.

При изследването на един от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

При изследване на втория телефон, иззет с протокол за обиск от 19.06.2020 г. от лицето Пламен Узунов, е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения такъв от ползвателя. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един от тях е буква.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден с протокол за доброволно предаване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във