Параграф22 Daily

§22 Новини

Планина от контрабандни цигари задържаха при полицейски операции на СДВР

Над 1 милион и 500 хиляди къса контрабандни цигари са задържани при проведени от СДВР полицейски операции, съобщиха от пресцентъра на МВР. Продължават съвместните действия по линия на противодействието на нелегалното разпространение на цигари без бандерол. Само в столицата от реализираните през септември операции са намерени и иззети 1 639 860 къса контрабандни тютюневи изделия. Над 1 400 000 от тях са открити при предприета проверка на служители на СДВР и ДАНС в къща в кв. Суходол. Стоката била открита в пристройка към къщата и в паркиран в двора микробус. При претърсването са иззети 26 185 лева и 880 евро. Задържани са двама мъже на възраст 37 и 32 години и 33-годишна жена, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по НК. Оценката на експертите е, че нанесената щета за бюджета от невнесен акциз в този случай е в размер на 258 470 лв.


Други контрабандни цигари са иззети при акция на служители от сектор Престъпления по пътищата - СДВР, когато в района на бул. Ботевградско шосе спират лек автомобил Фиат Дукато, шофиран от 21-годишен мъж от Видин. В колата пътувал и негов 37-годишен съгражданин. При последвалата проверка в автомобила полицаите открили цигарите без бандерол от марките Бестмен и Мерилин . Двама са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство.


При операция, предприета на адрес в гр. Пловдив след получен сигнал, служителите на реда са иззели други над 380 къса контрабандни цигари. Те били натоварени в кашони в два автомобила, собственост на 48-годишен местен жител. Той е задържан и привлечен като обвиняем за извършеното престъпление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във