Параграф22 Daily

§22 Новини

Плашат горски със смърт: "Ще почине Илиян Неделчев", гласи некрологът му

След два поредни палежа на имота на горска шефка в Търново, вчера неизвестни заплашиха със смърт горски инспектор, алармираха от Регионалната дирекция по горите. Зловещата закана била под формата на скръбна вест, залепена на един от гаражите на дирекцията. "Ще почине Илиян Неделчев. Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак. Карай умно, прибери се жив", гласи некрологът.

52-годишният горски инспектор е обявен за най-добър сред колегите си за миналата година. Той е бивш полицай и основната му работа е в Горското стопанство в Севлиево, макар при извънредни акции да извършва проверки и на територията на останалите общини от областите Габрово и Велико Търново, обясниха от дирекцията. Той бил старши на екип и постоянно в движение със зачислената му Лада Нива, си обясняват текста лесничеите. От началото на годината той и колегата му вече имали 31 акта на бракониери и незаконни секачи.

 "Неслучайно тази скръбна вест е залепена в дирекцията в Търново, това е много голяма наглост и цели сплашване на всички служители, които си вършат работата. Има обществена нетърпимост към незаконните сечи, но кой ще озапти тези нарушители, които заплашват?", каза зам.-директорът инж.Петър Воденичаров.

Полицията е уведомена и е започнала работа да изясняване авторите на зловещото съобщение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във