Параграф22 Daily

§22 Новини

Плашат известен адвокат с умрял петел в колата

Колата на пловдивския адвокат Димитър Деков, председател на Сдружението за правна помощ на потребителите, е била разбита, а вътре е подхвърлен умрял петел.Колегите на адвокат Деков определят извършеното като брутален хулигански акт и недвусмислен опит за сплашване, съобщи БНР.

След подадения в полицията сигнал от 36-годишния Деков е образувано досъдебно производство. Засега няма заподозрян извършител и на този етап престъплението не може да се определи като хулиганство или сплашване, тъй като още не са ясни мотивите за него, подчерта говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев.  "Разпитали сме вече пострадалия и продължават действията по разследването. Все още не можем да споделим информация, че сме установили някакъв извършител. Проверяват се всички възможни версии, свързани и с професионалната му дейност",  допълни Илиев.

От Сдружението за правна помощ на потребителите са категорични, че случилото се е опит да се въздейства превантивно върху юриста и цялата организация във връзка с дейността й по заведени и получили ход дела в защита на интересите на потребителите.

Димитър Деков и колегите му водят няколко съдебни битки с компанията EVN срещу общите условия към клиентите й и се бори пред Европейската комисия за възможността за отпадане на такса "Сградна инсталация”, ако абонатът подаде заявление за пълен отказ от парно и топла вода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във