Параграф22 Daily

§22 Новини

Платформа "Те обещаха" срещу късата памет в политиката

След времето за обещания, мина и денят за гласуване, а днес животът ни продължава. Както и да се промени съставът на новият 45-ти Парламент на България – най-важният въпрос за всеки е с какво ще се подобри животът у нас? И тук възможност да бъдем мислещи и активни наблюдатели ни дава платформата на студенти „Те обещаха“, в която събират на едно място предизборните обещания на политиците, сочи БНР.

Там всеки може да публикува цитат на български политици, но създателите подчертават, че трябва да е от достоверен източник на съответното обещание, както и да има добавен линк към него.

Инициативата за създаване на платформата „от граждани за граждани”, целяща да провокира гражданското съзнание у българите и най-вече паметта ни към думите и критичност към делата на претендиращите да са народни представители. Създатели на платформата са студентите Волен Вушков и Денис Георгиев.

В предаването "Новият ден" Денис Георгиев сподели, че според него по важно е политиците да кажат не каква ще е работната заплата, а как ще си прекарваме времето с тези доходи, тоест как ще се променят ежедневието ни,  работата на администрацията и съдебната реформа: 

Facebook logo
Бъдете с нас и във