Параграф22 Daily

§22 Новини

Племенникът на Плевнелиев обжалва полицейска глоба от 100 лева за неизпълнение на разпореждане

Племенникът на президента Росен Плевнелиев обжалва полицейска глоба от 100 лева, пише Струма. С толкова е бил санкциониран 22-годишният Станислав Плевнелиев след разправията с благоевградските полицаи, която се разгоря на 15-и октомври миналата година. Тогава възникна спор между него и патрулиращ екип на 1-во РПУ в града, заради преминаване на червен светофар на кръстовището между улиците "Трети март" и "Митрополит Борис". Президентският племенник дори изкара няколко часа в полицията и бе освободен след бързата намеса на баща му Румен Плевнелиев, който се оплака, че спрямо сина му - диабетик, е било упражнено насилие.

По случая бе образувана прокурорска проверка, при която не се установиха данни за полицейско насилие, но бе констатирано закононарушение при задържането - неосигурен лекарски преглед и възможност за връзка с адвокат или близък.

12 лица дадоха показания по случая. Плевнелиев е бил глобен заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Той се разхождал по пътното платно, след като го спрели полицаите и не се подчинил, а вместо това им се изрепчил: "Вие знаете ли кой е баща ми?". Глобата от 100 лева се обжалва в Районен съд-Благоевград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във