Параграф22 Daily

§22 Новини

Пловдивската полиция с 20 бързи производства за извършени криминални престъпления

Само за денонощие пловдивската установи 1361 нарушения и образува 20 бързи производства за под надзора на прокуратурата в рамките на специализирана полицейска операция по засилен контрол на водачи на МПС на територията на пловдивска област, провела се на 24-ти срещу 25 май, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив. За установените криминални престъпления, водачите са задържани в ареста.

В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби с фиш са 870. Петима от водачите са установени да шофират след употребата на наркотични вещества, а шофьорите седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила са шест. 531 шофьори са санкционирани за превишена скорост. В рамките на населено място са били засечени 20 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най-високата заснета скорост е на територията на Пловдив - където 41 годишна жена е шофирала със 142 км/ч. 21-годишен млад мъж от село Маноле е задържан в ареста, след като проверяващите установили, че е неправоспособен, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите подкуп.

34 от проверените лица са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства, Констатирани са 292 други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване, посочват още от полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във