Параграф22 Daily

§22 Новини

Пловдивската прокуратура проверява полицаите при ПТП със загинал пешеходец

На 14 август 2015 г. Окръжна прокуратура-Пловдив разпореди на отдел “Вътрешна сигурност” към Министерството на вътрешните работи да извърши незабавна проверка относно действията на полицейски служители от ОД на МВР – Пловдив по време на възникнало пътно-транспортното произшествие на бул. “Никола Вапцаров” в гр. Пловдив на 12 август 2015 г.

На същата дата Милан Дивеков, на 24 г., от Пловдив, правоспособен водач кат. „В“,  при управление на лек автомобил „Алфа Ромео“ с пловдивска регистрация, е блъснал на пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров“ в гр. Пловдив Димитър Д., на 63 г. от гр. Пловдив, който вследствие на удара е починал. Окръжна прокуратура-Пловдив е разпоредила незабавна проверка, касаеща действията на полицейските служители, свързани с несвоевременното уведомяване на дежурния прокурор за образуваното досъдебно производство за настъпилото пътно-транспортно произшествие, незадържането на извършителя на местопроизшествието на 12 август 2015 г., неговото освобождаване оттам, както и други действия или бездействия на полицейските служители.

Днес, 17 август 2015 г., Окръжна прокуратура-Пловдив внесе и протест срещу определението на Окръжен съд-Пловдив от 14 август 2015 г., с което на Милан Дивеков е наложена мярка за неотклонение “домашен арест”. Прокуратурата ще иска да му бъде наложена постоянна мярка “задържане под стража”. В мотивите на протеста се посочва, че Милан Дивеков не живее на постоянен адрес, санкциониран е повече от осем пъти за нарушения на правилата за движение по пътищата. Последното нарушение е регистрирано на 10 май 2015 г. Делото ще се гледа в Апелативния съд в Пловдив.

Срещу Милан Дивеков е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека – престъпление по чл. 343 ал. 3 връзка с ал. 1 буква В от Наказателния кодекс.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във