Параграф22 Daily

§22 Новини

Пловдивският апелативен съд отложи поради болест делото за жалбата на кмета на Неделино

Пловдивският апелативен съд отложи делото за разглеждане на жалбата на кмета на Неделино Стоян Беширов по искане на неговия адвокат. Искането е заради влошеното здравословно състояние на Беширов, който е постъпил в „Пирогов” на 5 април, като болничният лист, който бе представен пред съда, е до 9 април. Беширов е поискал лично да присъства на делото. Следващото съдебно заседание бе насрочено за 16 април тази година.

Стоян Беширов е обвинен в престъпление по служба за това, че в периода от 1 януари 2012 до 24 октомври 2014 в град Неделино, при условията на продължавано престъпление, като извършител не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки и с това е ощетил общинския бюджет в размер на 902 465 лв. по четири поръчки.

Според държавното обвинение и в четирите случая от действията на кмета са се облагодетелствали трети лица. В жалбата защитата на обвиняемия иска Апелативния съд да отмени определението на Смолянския окръжен съд за отстраняването от длъжност като незаконосъобразно и неправилно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във