Параграф22 Daily

§22 Новини

Пловдивският кмет съди бизнесмен, докладвал го за рекет в комисията "Манолова"

Кметът на Пловдив Здравко Димитров разпореди вътрешна проверка на сигнала на бизнесмена Мартин Бурнарски, че представители на общината и негови приближени са го рекетирали с цел изземване на бизнеса му. В края на миналата седмица оглавената от Мая Манолова парламентарна комисия изслуша Бурнарски за приложената към него схема за рекет, участие в която вземат близък до ГЕРБ собственик на кина и представители на общинския инспекторат. В изявление пред медиите днес Здравко Димитров подчерта, че ще бъде безкомпромисен, ако обвиненията бъдат потвърдени. В същото време той заяви, че ще съди Бурнарски за твърденията му, че зад рекета стои той и  подчерта, че става дума за непотвърдени данни.

Пред журналисти кметът каза, че не познава младежа, нито посочения от него посредник – собственик на кина, близък до ГЕРБ. Той е разговарял и с Мая Манолова, в чиято парламентарна комисия е постъпил сигнала с настояване за спешно изясняване на сигнала и изпращането му до разследващите органи.

Бурнарски има павилиони за понички на Гребната база, както и на други места. По предварителни данни на вътрешната проверка „Бурнарски“ ЕООД през май не е получило ново разрешително за поставяне на преместваемия си обект, защото има констатирани редица нарушения от страна на Пловдивския общински инспекторат.

По надлежния ред той е информиран. Община Пловдив е спазила всички законови процедури. “Решението ни е да заведем дело за клевета и уронване престижа на кмета и на Община Пловдив срещу тези хора, които пускат в публичното пространство недоказана информация“, заяви в заключение Здравко Димитров.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във