Параграф22 Daily

§22 Новини

По делото „Миню Стайков“ защитата на обвинените иска разпит на зам.-земеделски министър

Зам.-земеделският министър Лозана Василева да бъде разпитана като свидетел по делото срещу Миню Стайков. Това поискаха от защитата на алкохолния бос, стана ясно днес в залата. Бизнесменът и още 13 души са подсъдими за злоупотреба със средства от европейски земеделски фондове – Програма за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Съдът освободи сина на Миню Стайков от ареста без мярка за неотклонение. Той бе задържан в четвъртък при осуетяване на полицейска проверка. По време на днешното съдебно заседание от страна на защитата бяха направени допълнителни доказателствени искания, които прокуратурата намери за относими – да бъдат разпитани и други длъжностни лица, заемащи висши ръководи длъжности в Държавен фонд земеделие (ДФЗ) и в Министерство на земеделието храните и горите“.

На въпроса, че сред исканите за разпит е и зам.-министър, прокурор Ангел Кънев обясни, че искането на защитата по отношение на посочените свидетели в днешното заседание е по повод на длъжности, които те са заемали в Държавен фонд земеделие за периода, който е по делото.

Бившият изпълнителен директор на ДФЗ Живко Живков е бил разпитан в предходното съдебно заседание. Прокурорът напомни, че списъкът на всички свидетели по делото е приложен към обвинителния акт, съдът сам определя кой свидетел в кое съдебно заседание да бъде разпитан. „По това наказателно производство е разпитван Румен Порожанов, той все още не е
разпитан в съдебна фаза на наказателното производство. Все още в съдебна фаза не е разпитван този свидетел“, каза Ангел Кънев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във