Параграф22 Daily

§22 Новини

По-големи парични гаранции за обвиняемите за получаване на подкуп в Ихтиман

Състав на Софийския апелативен съд е разгледал протест на Окръжна прокуратура – София относно изменение на мерките за неотклонение на обвиняемите за получаване на подкуп в Ихтиман. Д.Б. и С.А. са били привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК.

На 27 декември 2019 г., в гр. Ихтиман, в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, Б. приел подкуп в размер на 5 000 лева. Въпросната сума му била дадена за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – А.

Първоинстанционният съд е оставил без уважение искането на СОП за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като по отношение на Д. Б. е била определена парична гаранция в размер на 3 000 лева, а спрямо другия обвиняем – С.А., съдът не е определил мярка за неотклонение.

В днешното съдебно заседание мерките за неотклонение са били променени от САС. Размерът на паричната гаранция, определена за обвиняемия Б., е увеличен на 5 000 лева. За обвиняемия А. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във