Параграф22 Daily

§22 Новини

По искане на Окръжна прокуратура - Варна съдът остави в ареста обвиняем за убийство

По искане на Окръжна прокуратура във Варна за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда днес състав на Варненския окръжен съд се произнесе със свое определение и наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо обвиняемия Румен Иванов от София. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за убийство, извършено по начин и със средства, опасни за мнозина – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6 от Наказателния кодекс.

На 23 август 2015 г. 57-годишният бизнесмен застреля и уби със законно притежаван револвер 34-годишния Н.И., съпруг на дъщеря му. При направената проба за алкохол в кръвта му дрегерът е отчел наличието на 1,22 промила. Престъплението бе извършено в неделя вечерта в частен имот в местността Кабакум край Варна, където семейството на бизнесмена заедно с дъщеря му и двете й деца са отседнали по време на лятната си ваканция.

Защитата на обвиняемия мъж поиска делото за определяне на мярката за неотклонение да се гледа при закрити врата, тъй като бизнесменът бил публична личност, отличен работодател и данъкоплатец, а синът му – с високо обществено положение. Съдът обаче не прие аргументите и посочи, че това не дава право на обвиняемия на съдебни привилегии.

В съдебната зала бяха припомнени думите на Иванов, уличаващи го в авторство на най-тежкото престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 – 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. „Реших да убия зет си, за да не пострада някой друг”, е заявил извършителят пред полицаите, които са го задържали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във