Параграф22 Daily

§22 Новини

По Никулден инспектори от Агенцията по храните написаха 23 акта на търговци

Над 23 акта за установяване на административно нарушение са съставили инспекторите от Българска агенция по безопасност на храните при извършените 1470 извънредни проверки по Никулден, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Проверявани бяха обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти - производствени предприятия, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари в цялата страна.

При проверките са издадени и 29 предписания, а един обект в София е с преустановена дейност, след като не са били представени документи за проследимост на предлаганите храни и суровини.

Общо възбранените и бракувани храни са 126,4 килограма различни видове жива и охладена риба. Най-честите несъответствия констатирани при проверките са свързани с неспазване на температурния режим за съхранение на рибата, пропуски при документите за произход, или при етикетирането, както и некоректно водене на документацията по СУБХ (системите за управление безопасността на храните).

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във