Параграф22 Weekly

§22 Новини

По празниците ще има КАТ-патрули на всички възлови точки

Една отосновнитени задачи е да осигурим излизането на хората от София. Затова на входно-изходните точки по основните пътни артерии ще имаме разположени патрули с основна цел -  активно да подпомагат движението, съобщи гл. инспектор Иво Писанов, шеф на Пътна полиция - София по БНТ. "Ще даваме приоритет на посоката за излизане, ще даваме приоритет по интензивността на движението и мисля, че няма да има проблеми. Правили сме го и на предните празници", допълни още гл. инспектор Иво Писанов.


На въпрос как коментира идеята за двойно по-високи глоби в празничните дни той отговори: "Не мога да коментирам дали е редно да са двойно по-високи глобите в празничните дни, тъй като ние нямаме право да коментираме закона. Ако го приемат ще го спазваме, ако не го приемат ще се движим по сега действащия закон", отговори Иво Писанов и подчерта, че движението през празничните дни се облекчава, "но това е нож с две остриета, защото когато е по-облекчено движението, това е предпоставка за развиване на по-сериозни скорости. Моят апел към хората, които остават тук е да не се подадат на това изкушение", подчерта шефът на ПП-София.


"Глобите трябва да са драстични за шофьорите, които употребяват алкохол. Административно наказателната дейност и в тази си част санкцията трябва да има превантивен ефект. Колко голяма трябва да е една глоба? Ако я направим толкова голяма, че да не може да се плати, тя няма да изиграе своя ефект. Търсеният ефект е да се поправи водачът, следващият път да не направи това нарушение. Така че разумно трябва да се преценява доколко да е голяма глобата", заключи гл. инспектор Иво Писанов .

Facebook logo
Бъдете с нас и във