Параграф22 Weekly

§22 Новини

По случая "Веселин Пенгезов" са разпитани 81 свидетели

Има образувано досъдебно производство, по което тече активно разследване. Случаят е от 2010 година. От януари 2013 година досега са разпитани 81 свидетели, подчерта главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с делото срещу председателя на Софийски апелативен съд Веселин Пенгезов.


"Въпросите за периода от 2010 до 2013 г. следва да зададете на друго място. За въпросите от 2013 г. досега можете да отправите към мене. Когато и дали бъде повдигнато обвинение, ще бъдете уведомени. Когато има информация, която няма да навреди на разследването и която прокуратурата може да обяви, тя ще бъде обявена", посочи Цацаров.


Попитан дали има връзка между обявяването на избор за административен ръководител на съда, в който работи Пенгезов, и получаването на призовка, Цацаров отговори с въпрос: "Защо една процедура или едно производство е било в заспал вид в продължение на 4 години?


Наблюдаващите прокурори са направили такава преценка. След като те са я направили, категорично аз я подкрепям. Преценката на наблюдаващите прокурори за хода на досъдебното производство намирам за законосъобразна и стоя зад всеки прокурор, който си върши работата по този начин", каза още Сотир Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във