Параграф22 Daily

§22 Новини

По споразумение на СРП осъдиха условно мъж, държал акцизни стоки без бандерол за над 3 млн. лева

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и подсъдимия Кирил У. за престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 3, вр. ал.1, във вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Кирил У. се е признал за виновен за това, че на 4 октомври 2019 г., в товарна композиция, състояща се от влекач и полуремарке, паркирана в складово помещение, находящо се в София, в съучастие с Г.Ц. и Д.К., държал акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия, а именно: 401 410  броя кутии с цигари, без поставен акцизен бандерол, на обща стойност 3 010 575,00 лева и размер на неплатения акциз 1 629 724,60 лева, когато такъв /бандерол/ се изисква съгласно Закона за акцизите и данъчните складове, като предметът на престъплението е в големи размери.

С определение от 31.07.2020 г. на Софийски районен съд на Кирил У. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, с изпитателен срок от пет години, както и „лишаване от право да упражнява определена дейност“ – да осъществява търговска дейност с акцизни стоки за срок от три години и шест месеца.

Споразумението, одобрено от Софийски районен съд, е окончателно и има сила на влязла в сила осъдителна присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във