Параграф22 Daily

§22 Новини

Почти четвърт век затвор за убиеца на бургаския дистрибутор

Бургаският окръжен съд осъди на 24 г. затвор 22-годишния Тодор Атанасов, който преди година навръх Разпети петък уби връстника си Николай Христов и го ограби. Съдебният състав с председател Цвета Попова призна Атанасов за виновен в грабеж, придружен с убийство, съобщиха "Фокус" и "Топ новини". Магистратите обосноваха по-ниското наказание заради съкратената процедура, по която протече процесът, тъй като обвиняемият се призна за виновен и заяви, че съжалява за стореното и се разкайва.

Жестокото убийство бе извършено на 18 април м.г. - Разпети петък в землището на карнобатското село Сигмен. Там Тодор Атанасов нападнал и убил с нож приятеля си Николай Христов, за да го ограби. Убитият работил като дистрибутор на хранителни и захарни продукти във фирма за разнос и имал в себе си 3100 лева, които Тодор взел и избягал. Убиецът вече е осъждан за кражби и притежание на наркотици.

Пред магистратите Тодор Атанасов призна всички факти в обвинителния акт и заяви, че не желае да се съберат доказателства за тях, съобщиха от пресцентъра на регионалната магистратура. Адвокатът му пък пледира, че в действията на подзащитния му няма предумисъл и поиска по-леко наказание.

Прокурорът пък настоя за доживотен затвор. Според обвинението Атанасов умишлено е извършил престъплението, като дори е споделил за намеренията си пред свидетел по делото.

Убиецът трябва да заплати обезщетение за нанесени неимуществени щети на бащата на пострадалия Стоян Христов в размер на 150 хиляди лева и разноските по делото. Майката на убития младеж - Милена Христова почина през септември м.г. няколко месеца след загубата на сина си.

 "Не знам дали ще обжалваме. Ще се консултираме с адвоката и помислим", каза Стоян Христов пред журналисти след обявяването на присъдата.

Решението на окръжните съдии може да бъде протестирано и обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във