Параграф22 Daily

§22 Новини

Почти нулева битова престъпност в Камено, опасват още 4 села с видеонаблюдение

За измината 2019 година община Камено може да се похвали с почти нулева битова престъпност. Дребните кражби в общината са намалели и жителите живеят в една спокойна криминогенна обстановка. Това заяви кметът на Камено Жельо Вардунски по време на последната сесия на Общинския съвет. „На никой не му е приятно да се събуди и да види двора си опустошен. Тези дребни и дразнещи кражби почти ги няма. Малките на брой кражби са извършени предимно от жители на съседни на Камено села, показват справките на МВР. Видеокамерите дадоха изключително добър резултат и сме много доволни”, посочи още Вардунски.

На територията на Камено в момента има 24 действащи камери. Три от тях четат номерата на колите, а останалите имат специална функция да снимат и вечерно време, когато е тъмно и е най-предпочитано време за атаки от престъпниците.

През новата година общината е заделила средства от бюджета, за да осигури видеонаблюдение за още 4 села - Тръстиково, Черни връх, Свобода и Кръстина. „Правим дарения към РУ-Камено за гориво и мисля, че служителите го заслужават. Мога да се похваля, че Камено е една от малкото общини, където има такова силно сътрудничество между държавна и общинска власт. Одобриха ни за проекти безплатни wifi зона. В Камено я има от една година, а прекарване на оптични кабели ще подпомогне видеонаблюдението и по другите райони. Ефектът наистина е голям. Не само престъпността е намаляла, но и пътните произшествия в общината са малко”, каза още Жельо Вардунски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във