Параграф22 Daily

§22 Новини

Под надзора на СГП разследват ПТП със загинало момиче

Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провеждат активни действия по разследване на пътнотранспортното произшествие в София, на бул. „Царица Йоанна“, при което автобус е блъснал 17-годишната А. Н. Момичето било незабавно настанено в „Пирогов“ с работна диагноза „политравма“ и с опасност за живота.

Въпреки оказаната ѝ медицинска помощ пострадалата починала. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на А. Н. Поради това с постановление от 26.01.2022 г. делото е прието по компетентност от СГП с оглед събрани доказателства за престъпление по НК. Дадени са указания за извършването на конкретни действия по разследването.

Досъдебното производство е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, изготвена е скица на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, извършени са и други действия по разследването.

Установено е, че водачът на автобуса не е употребил алкохол. Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във