Параграф22 Daily

§22 Новини

Подигравка: 3 г. условно за шофьор на Мерцедес, убил двама съпрузи при катастрофа

Ловешкият окръжен съд постанови три години условна присъда с пет години изпитателен срок за 46-годишен софиянец, причинил по непредпазливост - при катастрофа, смъртта на възрастно семейство от Севлиево, съобщава Дарик. Столичанинът трябва да се явява и на периодични срещи с пробационен служител през петте години на изпитание. Шофьорската му книжка пък се отнема за четири години.

Катастрофата стана на 9 февруари т. г. на главен път София-Варна в района на село Български извор. Челно се ударили „Мерцедес" и „Трабант". Трабантът се обърнал на една страна и изгорял напълно. Загинали 68-годишният шофьор и 64-годишната му съпруга - и двамата от Севлиево. Труповете на загиналите били толкова обгорели, че дълго време криминалистите не могли да установят пола им. Зад волана на „Мерцедеса" бил софиянецът. Той пътувал с майка си. Двамата се отървали невредими.

Ловешкият окръжен съд постанови още столичанинът да поеме разноските за адвокат на наследника на загиналите, които възлизат на 1000 лв., както и да плати малко повече от 1300 лв. на РУП - Тетевен, за направени експертизи.

В 15-дневен срок присъдата може да обжалвана пред Великотърновския апелативен съд.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във