Параграф22 Daily

§22 Новини

Подсъдим за убийство става съдебен изпълнител

Подсъдим за убийството на бургаския бизнесмен и шеф на фирма "Гранити" Стоян Стоянов започва работа като частен съдебен изпълнител, съобщиха местните медии. Става въпрос за обвинения като поръчител на мократа поръчка Галин Костов.

Преди броени дни варналията е спечелил място за съдебен изпълнител след конкурс. Костов е юрист, бил е съдия и частен съдебен изпълнител преди да го арестуват в края на 2009 г.

След задържането му и повдигане на обвинение за убийството на Стоян Стоянов обаче той прекара над 3 г. зад решетките. Галин Костов беше пуснат под гаранция към края на процеса в Бургаския окръжен съд, който през 2014 г. приключи с оправдателна присъда за Костов.

"Вярно е, че клиентът ми вече е назначен на работа като съдебен изпълнител. Яви се на конкурс и се представи отлично. Какво чудно има в това, нали в България всеки е невинен до доказване на противното", коментира неговият защитник адвокат Бранимир Балачев. Родителите на убития Стоянов обаче са шокирани как подсъдим за убийството на сина им ще продава спокойно имоти, докато истината все още остава неразкрита.

След като окръжната прокуратура портестира оправдателните присъди на Галин Костов и още двама подсъдими - Нено Стоянов и Станислав Михайлов (бивш шеф на Агенцията за държавни вземания), делото влезе в Апелативния съд. Жалби пуснаха и родителите на Стоянов, както и двамата осъдени - Стоян Петров и Стоян Колев, които получиха по 18 г. затвор.

Апелативните магистрати обаче върнаха делото пак в окръжния съд заради констатирани груби процесуални нарушения. То влиза отново в Бургаския окръжен съд на 27 април т. г. и ще бъде гледано от четвърти по ред съдийски състав.

Facebook logo
Бъдете с нас и във