Параграф22 Weekly

§22 Новини

Подсъдимият екс-шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов пребит в "Пирогов

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит снощи в София. Той е настанен във ВМА с опасност за живота.


Инцидентът е станал около 22 часа в столичния квартал "Красна поляна", съобщи БНР. Харизанов бил със съпругата си, когато е нападнат от двама мъже пред блока, в който е жилището им.


Бившият директор на "Напоителни системи" е бил пребит жестоко с метални тръби. Той е настанен във ВМА, в тежко състояние и с опасност за живота. При прегледите е установено, че Харизанов е със счупена ръка, счупени ребра и хематоми по главата. Полицията изяснява инцидента и издирва извършителите.


На 4 април Софийският градски съд пусна Георги Харизанов от ареста под парична гаранция в размер на 7000 лв. Той заедно с други двама бивши шефове на "Напоителни системи" е обвиняем за съзнателно сключване на неизгодна сделка с метални тръби, която е нанесла на дружеството щети за над 560 000 лв.


Харизанов влезе в ареста след показания на свидетел с тайна самоличност, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие в ЮАР. Твърдения, които от месеци отричат и той, и адвокатът му Григор Вълков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във