Параграф22 Daily

§22 Новини

Поемните лица по „Килърите" 4 вече не си спомнят нищо

Поемните лица по „Килърите" 4 не си спомнят нищо. Това стана ясно днес от кратките им разпити в Специализирания наказателен съд. Евгени Иванчев и Радослав Чинджев обявиха пред спецмагистратите, че са били заведени на оглед в някакво село, чието име не помнят, в къща с гараж и допълнителна пристройка в двора. Нито един от тях не си спомни какво са разписали като открито и иззето в протокола, но предположиха, че май ставало въпрос за мобилни телефони и карти за тях.

Чинджев разпозна единствено подсъдимия Вергил Спасов като присъствал във въпросната къща по време на огледа, докато Иванчев не видя на подсъдимата скамейка познати лица.

Магистратите се опитаха да приемат ДНК експертиза по делото, насрочена още на 09.12.2013 г., но и днес тя не бе призната като материал по делото. Поредното забавяне се наложи поради настояването на защитата, че юристите на подсъдимите трябва да си направят копия на експертизата и да се запознаят със заключенията, за да изградят своята защита. Това, според тях, не можело да стане в рамките на днешното заседание. Така процесът срещу килърите се отлага за 23 април.

Днес всички подсъдими по обвинения за някои знакови убийства у нас се явиха лично. Пред Темида отговарят Марян Атанасов, Вергил Спасов, Ивайло Симеонов и Александър Йорданов. В зала не се появи единствено соченият за предводител на организираната престъпна група Йоско Йосифов - Костинбродския. Той е обявен за издирване от момента, в който свидетелят по делото Хрисим Хрисимов бе разстрелян с осем куршума пред столично заведение.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във