Параграф22 Daily

§22 Новини

Появи се класация за най-попържваните от ГЕРБ депутатки

Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов попържвал редовно депутатки от опозицията. Това обясни нечленувашият в парламентарна група депутат Велизар Енчев, който по-рано днес се възмути във „Фейсбук“ от псувня на Михов към Мая Манолова. Енчев бе попитан днес от репортери в парламента кои са най-честите „жертви“ на подвиквания и обиди от страна на гербера, който преди да стане депутат бил продавач на билети на плажа в Созопол, а сега е видна фигура в кръга на Томислав Дончев.

„На първо място – най-много, Мая Манолова, на второ място Корнелия Нинова, както и двете депутатки от „Атака“. Забележките са сексистки, а често пъти – цинични“, отбелязя Велизар Енчев. Днес обаче за първи път той чул и псувня – по адрес на Манолова.

Иначе репликите били „толкова гнусни, че не могат да се цитират дори“.

Велизар Енчев обяви Михов за мутра. „През вчерашния ден г-н Михов се позволи нещо, за което той трябва да отиде в съда, но няма да го направя, ще го оставя на неговия морал. Той и Красимир Велчев коментираха моето семейство и моите деца след опит да се изкажа от парламентарната трибуна. Знаете ли, че в американската мафия има един принцип – не се посяга на честта на семейството. Михов очевидно не знае принципите на мафията. Очевидно е мутра. Повтарям го още веднъж – той се държи като парламентарна мутра“, заяви Енчев.

Той обясни, че Цветомир Михов дори си имал агитка. „Това, което си позволява Михов, подкрепян от депутати от партия ГЕРБ - Красимир Велчев, а също така има и един г-н Тачев от Червен бряг, е потресаващо. Има около тях една постоянно агитка. Не е виновен Михов за това. Виновни са други двама. По парламентарна линия това е Цецка Цачева – тя много добре чува неговите реплики. И днешната я чу. А депутатите на ГЕРБ ги чуват най-добре и се кикотят на подобни негови реплики по отношение на г-жа Манолова, и по отношение на Корнелия Нинова и по отношение на двете депутатки от „Атака“ - това е всеки ден, това не е изключение“, коментира Велизар Енчев.

Той смята, че не е виновен Михов, а Цецка Цачева и Бойко Борисов. „Г-жа председателката на парламента е на първо място виновна, понеже не реагира. На второ място това е субектът – т.е. министър-председателят на България, когото аз призовах да вземе съответните мерки, за да измие позора от лицето на партия ГЕРБ с такъв депутат – г-н Цветелин Михов от партия ГЕРБ, народен представител от Габрово... Борисов и Цачева носят главната отговорност, не той, заключи Велизар Енчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във