Параграф22 Daily

§22 Новини

Поискаха от СРС постоянен арест за лице, отправило в зала закана за убийство

Под ръководството и надзора на СРП е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 21.11.2019 г., в София, в съдебна зала, по време на съдебно заседание по гражданско дело, гражданин се заканил с убийство на съдията – председател на съдебния състав, с думите “Ще ти отрежа главата“, „Ще ти отрежа главата“...

Деянието е извършено спрямо длъжностно лице - съдия, при изпълнение на службата му задължения - гледане на гражданско дело и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, след като съдията е бил запознат с факта, че ищецът по това дело - М. Д. Д. знае къде живее тя и кой е служебният автомобил на съпруга й  -  престъпления по чл.144 ал. 3, вр ал. 2 вр ал.1 от НК.

И за това, че на същите дата и място, по време на съдебното заседание по гражданското дело, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – по време на произнасяне по молбата на М. Д. Д. за отвод на съдията, в присъствието на съдебния секретар и процесуалния представител на ответника и знаейки, че думите му се записват и протоколират, заявил по адрес на съдията: нецензурни и обидни думи и епитети - престъпление по чл. 325 ал. 1 НК.

Изготвено е постановление за привличането на М. Д. Д. в качеството на обвиняем, за престъпления по чл.144, ал. 3, вр ал. 2 вр ал.1 и по чл.325, ал.1 НК.

Предвид високата степен на обществена опасност на деянието днес, 21.02.2020 г.,  наблюдаващият прокурор, е внесъл в СРС, Н.О. искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във