Параграф22 Daily

§22 Новини

Поискаха постоянен арест за двамина, обвинени в опит да пренесат контрабандно над 18 кг кокаин

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 51-годишен мъж и 40-годишна жена. Те са обвинени за това, че на неустановена дата и неустановено място на територията на Република България са придобили и държали 18 221 грама кокаин.

Наркотикът е бил разпределен в 17 пакета и укрит в тайник, разположен в лек автомобил. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.2, изр.2, предл.4, вр. ал.1, предл.3 и 4, вр. чл.20, ал.2 от НК, тъй като наркотичното вещество е в големи размери, а престъпното деяние е извършено от обвиняемите в съучастие като съизвършители.

Те са обвинени и за това, че са направили опит да пренесат същото наркотично вещество от Република България в Република Турция, използвайки автомобил. Престъплението е осъществено на 05.09.2020 г., а кокаинът е открит при щателна митническа проверка, извършена от служители на ГКПП-Малко Търново. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.242, ал.4, предл.1, вр. ал.2, предл.1, вр. чл.18, ал.1, вр. чл.23, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК, тъй като случаят е особено тежък, а деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Окръжен съд Бургасд ще гледа искането днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във