Параграф22 Daily

§22 Новини

Поискаха постоянен арест за двамина, обвинени в отвличане на жена

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван С. и Петко К. Те са обвинени за това, че като съизвършители, в съучастие по между си, отвлекли 22-годишна жена, използвайки лек автомобил „БМВ“. Престъплението е извършено на 17.12.2019 г. в гр. Бургас, ж.к. „Лазур“, пред бл.163.  Деянието е квалифицирано по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, тъй като е извършено от две лица.

Иван С. е обвинен и за това, че причинил лека телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в травматичен оток в лявата половина на тилната област на главата, кръвонасядане на долния клепач на лявото око и кръвонасядане в лявата слепоочна област на главата, довели до болка. Телесните увреждания са причинени, с цел да бъде прикрито отвличането (пострадалата е оказала съпротива и е била удряна от обвиняемия). Деянието е извършено при условията на съвкупност с горепосоченото престъпление, на 17.12.2019 г., в гр. Бургас, в купето на лекия автомобил. То е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 11, предложение второ, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Иван С. е обвинен и за това, че унищожил чужд документ – личната карта на пострадалата, с цел да и причини вреда. Деянието е извършено при условията на съвкупност с горепосочените престъпления, на 17.12.2019 г., на неустановено място по европейски път Е773 в отсечката му между гр. Бургас и гр. Стара Загора, в купето на лекия автомобил. То е квалифицирано по чл. 319, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Обвиняемите са задържани благодарение на отличните съвместни действия на служителите от ОД на МВР - Стара Загора и ОД на МВР - Бургас.

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във