Параграф22 Daily

§22 Новини

Поискаха постоянен арест за сирийски гражданин, подпомагал чужденци да пребивават в България

Окръжна прокуратура - Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К. Т. Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 10 чужди граждани да преминават и пребивават на територията на страната. Тези действия обвиняемият е извършил с цел да набави облага за себе си - престъпление по НК.

К. Т е привлечен към наказателна отговорност и за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е допуснал ПТП, което е довело до смъртта на млад мъж, също сирийски гражданин. След катастрофата К.Т. е избягал от местопроизшествието.

Престъпленията са осъществени на АМ „Тракия“ в землището на с. Омарчево, община Нова Загора.

По време на разследването е установено, че К. Т. е управлявал лек автомобил „Опел“. С него са се придвижвали още 10 лица - граждани на Сирия и Пакистан, които пребивавали противозаконно на територията на страната. В горепосоченият пътен участък обвиняемият е допуснал самостоятелно ПТП, което е довело до смъртта на един от пътуващите в превозното средство, а други лица са получили различни наранявания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във